Suitsulõhe ja vutimunadega jõulupärg.

30.11.2022

Koostisosad

1 väiksem fenkol ehk apteegitill õhukeste viiludena

2 avokaadot tükeldatuna

300 g kurki õhukeste viiludena

200 g rediseid õhukeste viiludena

1 šalottsibul õhukeste poolratastena

6 keedetud vutimuna poolitatuna

300 g külmsuitsulõhet õhukeste viiludena

150 g toorjuustu toasoojana

Laimimahla

Hapukoort

Veidi mädarõigast

Oliiviõli

Värsket tilli

Kalamarja

Salatirohelist

Soola ja pipart

Valmistamine

Kui sul on kodus mandoliin, viiluta fenkol, redis ja kurk mandoliiniga. Kui ei ole, kasuta teravat kööginuga, et hästi õhukesed viilud lõigata. Tõsta viilutatud fenkol kaussi ja pigista peale ühe laimi mahl. Lisa ka soola ja jäta mõneks ajaks marineerima. Tükelda avokaado ja piserda avokaadot laimimahlaga.

Sega toasoe toorjuust ühtlaseks ja lisa siis mädarõigast, hapukoort, soola ja pipart.

Säti suuremale taldrikule esmalt veidi salatirohelist. Sinna peale tõsta nõrutatud fenkol, šalottsibul, kurk ja redis. Lisa ka avokaado. Jaota toorjuustukreem lusikatäite kaupa laiali. Keera suitsulõhe viilud rulli ja tõsta need taldrikule, lisa ka poolitatud vutimunad ja kalamari. Piserda koostisaineid oliiviõli ja soola ning pipraga. Kaunista värskete tilliokste, mikrovõrsete ja kalamarjaga. Serveeri kohe.

Allikas: tuuliretseptid.ee

Suitsulohe-ja-vutimuna-jouluparg-1024x575