Suitsulõhe ja vutimunadega jõulupärg.
30.11.2022
Koostisosad
1 väiksem fenkol ehk apteegitill õhukeste viiludena
2 avokaadot tükeldatuna
300 g kurki õhukeste viiludena
200 g rediseid õhukeste viiludena
1 šalottsibul õhukeste poolratastena
6 keedetud vutimuna poolitatuna
300 g külmsuitsulõhet õhukeste viiludena
150 g toorjuustu toasoojana
Laimimahla
Hapukoort
Veidi mädarõigast
Oliiviõli
Värsket tilli
Kalamarja
Salatirohelist
Soola ja pipart
Valmistamine
Kui sul on kodus mandoliin, viiluta fenkol, redis ja kurk mandoliiniga. Kui ei ole, kasuta teravat kööginuga, et hästi õhukesed viilud lõigata. Tõsta viilutatud fenkol kaussi ja pigista peale ühe laimi mahl. Lisa ka soola ja jäta mõneks ajaks marineerima. Tükelda avokaado ja piserda avokaadot laimimahlaga.
Sega toasoe toorjuust ühtlaseks ja lisa siis mädarõigast, hapukoort, soola ja pipart.
Säti suuremale taldrikule esmalt veidi salatirohelist. Sinna peale tõsta nõrutatud fenkol, šalottsibul, kurk ja redis. Lisa ka avokaado. Jaota toorjuustukreem lusikatäite kaupa laiali. Keera suitsulõhe viilud rulli ja tõsta need taldrikule, lisa ka poolitatud vutimunad ja kalamari. Piserda koostisaineid oliiviõli ja soola ning pipraga. Kaunista värskete tilliokste, mikrovõrsete ja kalamarjaga. Serveeri kohe.
Allikas: tuuliretseptid.ee