Prantsuse kartulisalat heeringaga

15.06.2022

Koostisained

350 g kartulit

240 g  heeringafileed ilma õlita

1 spl majoneesi

3 spl valge veini äädikat

40 ml oliiviõli

1 väiksem punane sibul

2 spl värsket tilli

Pipar

Sool

Valmistamine

Puhasta ja viiluta kartul umbes 1 cm paksuseks.

Aseta kartul külma vette ja lisa veidi soola ning keeda kuni kartul pehme, kurna vesi ära ja lase kartulil jahtuda.

Viiluta puhastatud punane sibul nii peeneks kui saad ja vala veini äädikas peale. Lase mõni minut seista.

Lisa sibulale majonees, oliiviõli, tükeldatud heeringas.

Sega kogu seguga kergelt jahtunud kartul ja lisa till ning pipar.

Lase komponentidel umbes 10 minutit tõmmata ja maitse, kas soola peab lisama, sest heeringas on juba soolane!

Juhul kui ei soovi kasutada majoneesi, võid asendada selle dijoni sinepiga.

 

Allikas / retseptisahtel.ee