Ilma Cointreau´ta pole Margaritat

01.08.2022

Maailma kokteilikunst tunneb Margarita kokteili, aga kuidas see lugu alguse sai, seda teavad vähesed. Algupärase Margarita lugu sai alguse 1948. aastal Acapulcos. Mehhiko rannik oli ametlikult muutunud rikaste sihtkohaks ja seda külastas tolle aja Ameerika eliit. Margaret Sames oli rikas Ameerika seltskonnadaam ja tuntud pidude korraldamise poolest. Ta vajas midagi huvitavalt erilist ühe oma peo jaoks. Oma kuulsaid külalisi soovis ta üllatada kokteiliga, mida päevasel ajal basseini ääres nautida. Loomulikult võttis ta ette oma kaks lemmikut alkohoolset jooki: Cointreau ja tekiila. “Margarita ilma Cointreau’ta ei ole oma soola väärt,” põhjendas Sames, miks valati sellesse kokteili just prantslaste liköör.

Täiusliku Margarita valmistamiseks on vaja ainult nelja koostisosa: 30 ml Cointreau’d, 50 ml valget väga kvaliteetset tekiilat, 20 ml värskelt pressitud laimimahla ja soolaga kaetud klaasiserva.

Ilma Cointreau´ta pole Margaritat