Abafilee carpaccio

01.10.2022

Koostisosad

600 grammi looma abafileed

200 grammi Romanesco õisikuid

väike lillkapsas

fenkoli mugul, viilutatud õhukeseks

4 spl sarapuupähkleid, lõigatud väikesteks tükkideks

2 spl murulauku

soola

pähkliõli

Valmistamine

Eemalda lihalt terava noaga välised kiud ja üleliigne rasv.

Rulli liha kilesse ning aseta sügavkülma.

Hoia liha sügavkülmas 30 – 60 minutit, kuni kergelt jäätunud. Kasuta teravat nuga, et lõigata lihast õhukesed viilud, jaota taldrikute vahel, kata kilega ning hoia kasutamiseni külmkapis.

Riivi peene riiviga lillkapsas, tekstuur peaks olema cous cous’i laadne. Maitsesta soola ning pähkliõliga.

5-10 minutit enne serveerimist võta liha külmkapist. Puista peale lillkapsa cous cous, väikesed romanesco õisikud, fenkoli viilud ja pähklipuru. Lõpeta väikese tilga pähkliõli ja hakitud murulauguga.

 

Allikas / lihunik.ee

Abafilee_carpaccio-1024x575