Suitsulestasalat kasesiirupiga

23.01.2022

Koostisained

80 g puhastatud
suitsulestaliha
150 g erinevaid salateid
(rooma salat, jääsalat,
lehtsalat)
20 g punast redist
30 g maasikaid

30 ml tumedat kasesiirupit
30 ml rapsiõli
10 ml sidrunimahla
1 viil peekonit
suhkrut
soola

Valmistamine

1. Puhasta kala luudest.
2. Vali hoolikalt värske salati parimad lehed ja rebi
suupärasteks tükkideks. Sega sidrunimahl ja õli
salatikastmeks kokku. Sega salatipõhi kergelt kastmega
läbi ja aseta taldrikule. Jäta pisut salatikastet alles.
3. Seejärel puista kalatükid ja ribadeks rebitud peekon
salatile. Nirista salat üle kasesiirupi ja sidrunise õliga.
4. Kaunista maasikasektorite ja rediseviiludega.